Het schaduwkabinet: week 25 - 2017

Message Bookmarked
Bookmark Removed

Naast zonnebrand viel helaas ook een aantal hartverscheurende branden te betreuren. Hopelijk brand je wel van nieuwsgierigheid naar de inhoud van onze lijstjes uit het:

SCHADUWKABINET

We luisterden naar: ALA.NI, Sam Amidon, Eraldo Bernocchi & Netherworld, Bison, DJ Lenar, Fovea Hex/ Abul Mogard, Goldie, Arve Henriksen, Igorrr, Kiev Office, Maggie Brown, Alison Moyet, Refusenik, Tindersticks, White Suns, Mallu Magalhães, Gucci Mane en Young Thug.

Jan Willem Broek, Tuesday, 20 June 2017 20:21 (one year ago) Permalink

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/3/33/LoveYouCover.jpg/220px-LoveYouCover.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=N5yWU95Sp4g

ZO goed.
wel het beste nummer by far hoor.

maar voor een latere Beach Boys-plaat toch wel heel aardig, en met een frisse (weirde) synth-sound. Vind 'm beter dan Friends, die ik als 'geheimtip' vaker bejubeld heb zien worden.

The Night Was Young is - zoals heartofsoul terecht opmerkt - fenomenaal.

Vind het ook wel komisch dat in deze fase eigenlijk alle Beach Boys even rauw en doorgesnoven als Dennis Wilson beginnen te klinken

Ludo, Saturday, 24 June 2017 08:25 (one year ago) Permalink

Michael Mayer - DJ-Kicks
Ach, doe nog maar een Michael Mayer mix-cd (de vijfde nu in mijn verzameling). De hoes is geweldig met die belachelijke hoed. De mix zelf is al snel een van mijn favorieten. Mooie opbouw, beetje jazzy exotisch in het begin, naar motorik, naar poppy melancholisch, naar kosmisch, naar redelijke freaky met natuurlijk een ambient outro. Meteen de avond autorittest gedaan en dan komt hij echt goed tot zijn recht, vooral als je mazzel hebt en op het juiste moment door een tunnel rijdt.

OMC, Saturday, 24 June 2017 11:58 (one year ago) Permalink

The Avalanches @ Paradiso
Het balkon bleef dicht want Amsterdam was weer eens too cool for school. Daardoor op het laatst toch nog gezellig druk. Intromuziek: Guns 'n Roses - Mr Brownstone. Ik ging er eens goed voor staan en werd vervolgens wegblazen door het te harde geluid, wat halverwege een beetje op normaal niveau kwam. Nog twee originele leden, een geweldige drumster, een erg goede rapper en een degelijke zangeres brengen de hits wat op zich best wel braaf is. Dan is er halverwege even een magisch mini-housefeest en daarna komt videosampler ook goed op gang (Nina Simone, The Who, Beach Boys en Pixies - die laatste werd ik dan toch een beetje nostalgisch van) en werd het wat knusser. Lekker to the point qua lengte, mijn dochters vonden het helemaal te gek, ik vond het een soort aanzet tot meer: nog meer VJ-kunsten en meer van die filterhouse bruggetjes voor een waar Gesamtsamplerkunstwerk.

OMC, Tuesday, 27 June 2017 20:48 (one year ago) Permalink

:-)

Eboman inhuren>?

Ludo, Wednesday, 28 June 2017 08:23 (one year ago) Permalink

Ja, goed idee. Het mag wat nog veel chaotischer. Op het laatst hadden ze wel een goede video mash-up met The Big Lebowski, Repo Man en nog wat obscure jaren tachtig films.

OMC, Wednesday, 28 June 2017 09:15 (one year ago) Permalink

...Subway van Besson niet te vergeten.

OMC, Wednesday, 28 June 2017 14:13 (one year ago) Permalink


You must be logged in to post. Please either login here, or if you are not registered, you may register here.